Galeria Carles Taché

GALERIA CARLES TACHE

La Galeria Carles Taché, fundada i dirigida des del 1986 per Carles Taché (Barcelona, 1947), està ubicada al carrer Mèxic (Montjuïc), al centre museístic de la ciutat de Barcelona. La Galeria està integrada dins de l'Associació Art Barcelona, associació que presidí Carles Taché durant vuit anys.

Internacionalment la galeria ha participat en les més importants fires d'art contemporani: FIAC (Paris), Art Cologne, Chicago Art Fair, ARCO (Madrid), Art Brussels, MACO (México), KIAF (Corea) o ShContemporary (Shanghai), entre d'altres. La galeria col·labora regularment amb altres galeries, institucions, fundacions i museus nacionals i estrangers. Tanmateix, cal destacar el llarg historial de la galeria com a editora d'art.

Des de la seva inauguració la galeria ha rebut diferents premis; el Premi ACCA de l'Associació de Crítics d'Art el 1987 i el 2000,el Premi Ciutat de Barcelona el 1990, el Premi Llibertat del Centre Internacional de Pau de Sarajevo (1995); i, més recentment, el Premi GAC a la galeria per la seva trajectòria el 2013.

Carles Taché ha sigut membre del Comitè Organitzador de la fira d'art contemporani de Madrid (ARCO) entre 1991 i 1993 i en les edicions del 2000 i el 2001. Fou membre fundador de la societat Barcelona Art (de la qual n`és president) alhora que membre fundador i del primer patronat de la Fundació Tàpies des de la seva creació el 1984 fins el 1996. L`any 2004 va formar part del Senat Ciutadà Barcelona 2004 constituït amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures i de la candidatura de Barcelona com a Ciutat Europea de la Cultura.

En els darrers anys, Carles Taché ha participat com a professor convidat en diverses ocasions en els seminaris de Màster en Gestió d'Institucions Culturals de la Universitat Internacional de Catalunya i en els cursos de postgrau de la Universitat de Girona.

Actualment col·labora amb la Universitat de Barcelona dirigint un projecte dels alumnes del màster en Estudis Avançats en Història de l'Art.

Horari:
Dimarts - Dissabte de 11h - 14h i de 16h - 20h
--
Juliol: Dimarts - Divendres de 11h - 20h
Agost: Tancat